Vertical Cinema

VC3
foto Pieter Kers

Vertical Cinema is een ambitieus project waarin beeldende kunst, experimentele film en videokunst elkaar ontmoeten. Voor een bijzonder monumentale presentatie zijn speciaal voor deze gelegenheid tien korte cinemascope films gemaakt door een internationaal gezelschap van filmmakers en kunstenaars. Een groot scherm met een `beeldverhouding van 2,35:1 wordt verticaal geplaatst en de projectie vindt plaats op 35mm met een door Filmtechniek ontwikkelde gekantelde projector. Het resultaat is ronduit verbluffend.
Na succesvolle voorstellingen in het Oostenrijkse Krems op het Kontraste Festival, tijdens het International Film Festival Rotterdam in de Arminiuskerk en in het Stedelijk Museum te Amsterdam is het project nu beschikbaar voor nationale en internationale boekingen.

meer informatie: http://www.verticalcinema.org/

Vertical Cinema een productie van Sonic Acts in samenwerking met Kontraste Festival, The Austrian Film Museum, Filmtechniek bv, Paradiso Amsterdam, European Space Agency, Stedelijk Museum Amsterdam en International Film Festival Rotterdam.