Filmtechniek verzorgt openluchtbioscoop in Dubai

December 2013: Voor de tiende keer werd afgelopen december in Dubai het Dubai International Filmfestival (DIFF) georganiseerd. Sinds 2008 is Martin van Broekhoven  als technical director verbonden aan het festival en levert kennis, apparatuur en menskracht om dit festival tot een succes te maken. Dit jaar was één van de meest opvallende locaties de buitenbioscoop naast de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld naast één van de grootste winkelcentra ter wereld de Dubai Mall. Hier werd het “screen on the green” georganiseerd. Gedurende het hele festival kon hier elke avond zittend op een bigbag genoten worden van films als Young mr Dee, Tim’s Vermeer, The Mummy (1969) en als hoogtepunt de film Champ of the Camp, over de werkers in Dubai. De Champ gaat over de mensen uit Bangladesh, Pakistan en India zonder wie al de gebouwen nooit gebouwd kunnen worden. In hun labourcamps worden jaarlijks zangwedstrijden gehouden, vergelijkbaar met The Voice in Nederland. Voor meer dan 1400 bezoekers werd de Champ op een groot scherm vertoond, met een daverend applaus en toegift van de ingevlogen werkers. Naast het publiek waren ook de regisseur en producenten van de film zeer enthousiast over de wereldpremière in de openlucht . Een bijzondere film op een bijzondere plek.

Volgens de plaatselijke krant “The National” uit Dubai: A Documentary filmed in UAE labour camps (CHAMP OF THE CAMP) captivated an audience of more than 1,000 at its world premiere last night.

foto 4