Geschiedenis

FilmTechniek BV wordt geleid door Martin van Broekhoven. Hij is werkzaam geweest bij filmproducties als grip, in filmhuizen als operateur en eind jaren tachtig startte hij  Martin van Broekhoven Film- en projectietechniek. Hij specialiseerde zich in digitale projectie en elektronische ondertiteling en wist zo filmfestivals in binnen- en buitenland als klant aan zich te binden. In 2011 fuseerde zijn bedrijf met Dick Moesker Projectietechniek & Openluchtbioscoop tot dan toe gespecialiseerd in analoge filmtechniek en leverancier van Nederlandse filmfestivals en verzorger van openlucht filmvoorstellingen.  Samengevoegd tot Filmtechniek BV konden ze festivals een totaal pakket aanbieden van apparatuur, technici en knowhow.

Begin 2016 is Dick uit het bedrijf en gaat Martin alleen verder met Filmtechniek BV. Belangrijkste bezigheid is het verzorgen van technische support voor filmfestivals als IFFR, IDFA, Nederlands Filmfestival, Dubai International Film Festival, Red Sea Film Festival en vele andere. Daarnaast verzorgt Filmtechniek in de zomer filmvoorstellingen in de openlucht.

Vanwege de grote naamsbekendheid is Openluchtbioscoop nog steeds de naam die gebruikt wordt als het gaat om buitenvoorstellingen.

# FIT bm pmslogo OLB nieuw_klein