44ste International Filmfestival Rotterdam van start

IFFR_tijgerkop

De voorbereidingen zijn al op 12 januari begonnen met het vertoningsklaar maken van de binnengekomen films door de filmcontrole. Het merendeel van de films is digitaal , maar er zijn nog steeds een flink aantal 35mm, 16mm en 8mm films op het festival te zien.
Filmtechniek is volop bezig met het inrichten van de 26 zalen die voor dit festival in gebruik zullen zijn. In de bestaande bioscoopzalen van Pathé Schouwburgplein, Cinerama en Lantaren Venster wordt apparatuur bijgeplaatst. Andere zalen zoals de Oude Luxor, in de Doelen de Grote Zaal, de Jurriaanse zaal en de Willem Burger zaal en in de Rotterdamse Schouwburg de Grote Zaal en de Kleine Zaal worden helemaal door ons ingericht met scherm, projector en geluidsinstallatie. Ook alle 58 technici die zich met de filmvertoningen bezighouden worden door Filmtechniek geleverd.
Na 1113 voorstellingen sluiten we op zondag 1 februari het festival weer af met de Volkskrantdag.