NAPOLEON van Abel Gance zoals het hoort: met drie projectoren


Holland Festival: NAPOLEON van Abel Gance

Een monumentale film. Een geniale score. Een geweldige locatie. NAPOLEON is een evenement dat geen film- of muziekliefhebber zou mogen missen. Regisseur Abel Gance maakte voor zijn meesterwerk, de nog zwijgende film NAPOLEON uit 1927, gebruik van revolutionaire film- en montagetechnieken als snelle schnitts, mobiel camerawerk en polyvision opnamen. De Britse filmhistoricus Kevin Brownlow heeft na vele jaren speurwerk veel verloren gegane scènes kunnen terugmonteren tot dit epos over Napoleon dat na succesvolle voorstellingen in New York en Londen nu eindelijk te zien is in Nederland. De filmmuziek van Carl Davis, een mix van arrangementen van onder meer Beethoven en Mozart en composities van Davis zelf, sluit naadloos aan bij Gances filmische epos. Live uitgevoerd door het Gelders Orkest onder leiding van Davis belooft dit een totaalspektakel te worden.

De vertoning van dit op het oorspronkelijke 35mm formaat gerestaureerde meesterwerk is in handen van FilmTechniek bv. Met een totale lengte van 5 uur en 32 minuten en een grand finale met drie gesynchroniseerde 35mm projectoren op het panoramische scherm van 40 x 10 meter is dit een uitdagend project.

NAPOLEON is te zien op zondag 15 Juni 2014 in de Ziggodome Amsterdam

Meer informatie:
http://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2014/napoleon/